Dating tips met een groot(s) resultaat!

We geven het niet graag toe, maar jammer genoeg zit er achter ‘dating’ geen exacte wetenschap. De perfecte date? Die bestaat niet, we vinden tenslotte allemaal iets anders leuk. Bovendien vindt niet iedereen dezelfde eigenschappen aantrekkelijk en hebben we allemaal andere verwachtingen van zo’n eerste date misschien wel met een milf.

‘Jamaar, wat doe ik dan op dit artikel?’

Wel, wij hebben toch ons best gedaan om enkele kleine tips te verzamelen die er sowieso voor zullen zorgen dat jij als charmant en aantrekkelijk overkomt. Wij zijn ervan overtuigd: als jij deze minuscule trucjes toepast, zal jij je date voor de volledige 100% charmeren. Beloofd! 

Aan de praat geraken? Ga ergens heen met de auto.

Het klinkt een beetje raar, hé? Maar het is een antwoord dat verschillende malen terugkwam. Mensen hebben de neiging om meer op hun gemak te zijn wanneer ze een auto besturen: dit kan iets te maken hebben met controle behouden over de omgeving. Bovendien moet de chauffeur de aandacht verdelen tussen de conversatie en de weg, waardoor ze zich meestal ietsje kwetsbaarder opstellen en meer eerlijke antwoorden zullen geven op je vragen. Daarnaast is het ook iets minder direct en intimiderend om naast elkaar te zitten tijdens een intieme conversatie, dan over elkaar - waar oogcontact een must is. 

Een band creëren? Vraag naar de familie.

Het is een érg groot cliché. We geven het grif toe. Maar weet je wat? Clichés… die zijn er voor een reden; omdat ze werken! Vraag naar de band tussen mama en papa, broer en/of zus, enzovoort. Op deze manier leer je op een snelle manier hoe je date in de wereld staat, waar hij/zij het eventueel moeilijk mee heeft of kan gaan hebben - en over de rol die jij wel/niet kan spelen in zijn/haar leven. Bovendien is dit type gesprek per-fect om subtiel contact te maken: een streeltje over de arm, even je hand op de zijne/hare leggen als gebaar van begrip of troost… De opties zijn eindeloos! 

Geef zoveel mogelijk complimentjes, maar hou het subtiel.

Je wil dat je date zich volledig op zijn of haar gemak voelt bij jou. Daarom is het belangrijk om goed te luisteren naar wat hij/zij jou allemaal te vertellen heeft. Probeer te onderzoeken wat de zaken zijn waar je date voldoening uit haalt - en speel hierop in door er kleine, schattige complimentjes over te geven. Vertelt hij/zij vol enthousiasme over een project op het werk? Ga hierop in - en geef complimentjes over de manier waarop hij/zij de situatie heeft aangepakt. Iedereen wil zich geapprecieerd en belangrijk voelen, doe dan ook moeite om je date zich zo te laten voelen. Geloof ons: je zal hier erg veel punten mee scoren.

Geef ook jezelf voldoende complimenten, maar hou het bescheiden.

Ook belangrijk! Heel wat mensen hebben nogal snel de neiging om zichzelf naar beneden te halen, om bepaalde prestaties kleiner te maken dan ze eigenlijk zijn. Dat doen ze dikwijls omdat ze niet arrogant willen overkomen, maar vaker dan dat komt dit over alsof je geen zelfvertrouwen hebt. Mensen willen daten met iemand die trots is op zichzelf, zich bewust is van de capaciteiten en talenten die hij/zij heeft. En het is dan ook aangeraden om dit te communiceren naar je date. Hoe liever jij jezelf ziet - des te aantrekkelijker zal je date je vinden. Zelfvertrouwen is sexy, weet je nog? 

Vertel iets kwetsbaar over jezelf.

Je wil je date laten zien dat je een driedimensionaal karakter bent: enkel zo blijf je interessant - en zal je dus kans maken op die tweede date. Wees daarom niet angstig om kwetsbare dingen over jezelf te vertellen. Deel je passies, de zaken die dicht bij je hart liggen, de zaken waar jij warm van wordt. Het is bijna onmogelijk om niet verliefd te worden op iemand die enthousiast vertelt over de zaken die hij/zij écht belangrijk vindt. Want passie tonen voor het leven? Dat wordt algemeen als één van de aantrekkelijkste eigenschappen ervaren. Deel die hobby’s, toekomstplannen en grootse dromen dus maar. Je hebt niets te verliezen! 

Nog meer tips en tricks over dating? Volg onze blog!

Wij gaan tenslotte elke week op pad om mensen te bevragen over hun gedrag betreffende seks, liefde, dating en gezondheid. Zo ontdekken we oprecht wat er leeft bij onze doelgroep en kunnen we jou de informatie en tips geven waar jij zo naar verlangt. Enneuh… wanneer je dan de theoretische kennis hebt opgedaan via onze blogs, artikels, testimonials, …, kan je erna vervolgens eenvoudig doorklikken naar de profielen en een date regelen.