Hoe krijg jij die kus op de eerste date?

Oké, eerst en vooral… is het oké om te kussen op die eerste date? Wel, als je het aan ons vraagt, zéker wel. Maar het is wel belangrijk om weten dat het altijd zal afhangen van de algemene mood van de date. Onthoud daarom: ga niet op date met de veronderstelling dat dit zal eindigen in een kus. Er zijn tenslotte veel mensen die niet graag zoenen na een eerste date, maar eerst zeker van hun stuk willen zijn. En da’s helemaal oké!

Gaat alles wél volgens plan - en ben jij er zeker van dat er een heerlijk romantische zoen in jullie nabije toekomst ligt? Dan is het altijd interessant om te weten hoe jij het goed moet aanpakken… zodat er hopelijk nog wat nieuwe kusjes de revue passeren! Je krijgt tenslotte maar één eerste kus, dus je wil ervoor zorgen dat deze perfect verloopt. Gelukkig hebben wij hier enkele handige tips voor!

Wees netjes

Niet zo erg verrassend, natuurlijk, maar toch vonden we het belangrijk om dit op het lijstje te zetten. Kussen is tenslotte een bijzonder intieme activiteit, waarbij elke persoonlijke bubbel lek geprikt wordt. Je wil er dus voor zorgen dat je er op en top uitziet - en dat er geen enkele afknapper is om deze kus tegen te houden. Enkele tips: een muntje kan nooit kwaad - en probeer snel even te checken of er niets tussen jouw tanden zit of er niets op jouw gezicht hangt. Dan ben je al halfweg!

Kalmeer

De kans is erg groot dat je nerveus bent, maar probeer jezelf voldoende te kalmeren om die kus binnen te halen. Niemand wil tenslotte zoenen met een hyperventilerend vat vol zenuwen, toch? Haal diep adem, tel desnoods tot tien en focus je op die prijs, niet op de stress. Zelfvertrouwen is een pak aantrekkelijker dan zenuwen. Niet vergeten!

Wacht op het perfecte moment

Voor zo’n eerste kus, is timing alles. Probeer het dus niet te overhaasten en wacht totdat het juiste moment zich voordoet. Dat kan bijvoorbeeld zijn wanneer jullie op de fantastische plek zitten die jij hebt geregeld, vlak nadat je iets liefs tegen hem/haar zegt of bij het afscheid nemen op het einde van de date. Wat je ook doet, probeer het niet te forceren. Doet het perfecte moment zich vandaag niet voor? Niks om je zorgen over te maken: dan gebeurt het misschien de volgende keer.

Neem je tijd

En dat bedoelen we letterlijk: een eerste kus? Die moet langzaam, eenvoudig en lief zijn. Tongzoenen is waanzinnig leuk, dat weten we allemaal, maar dat kan nogal afschrikwekkend overkomen als allereerste kusje. Tast daarom je grenzen grondig af, en begin langzaam en lief. Is je partner duidelijk mee? Dan kan je heerlijk sexy beginnen opbouwen.

Flirt

De kans is groot dat je date zichzelf dezelfde vragen aan het stellen is - en zélf op zoek is naar tekenen dat jij hem/haar ook wil zoenen. Geef je date daarom voldoende tekenen om te laten weten dat het oké is - en flirt erop los. Maak voldoende oogcontact, raak hem/haar subtiel (maar voldoende) aan, maak hier een daar een cheeky opmerking, vestig de aandacht op je lippen, enzovoort. Krijg je dezelfde respons? Dan kan je er zeker van zijn: die kus komt eraan.

Wees direct - en vraag om toestemming

Een van de meest eenvoudige en effectieve manieren om je kus te krijgen? Eenvoudig: vraag het hem/haar gewoon! Iedereen apprecieert eerlijkheid en directheid, dus maak hier dan ook gebruik van. De kans is groot dat je date hier zo van onder de indruk is, dat je een enthousiaste en passionele ‘ja, alsjeblieft’ krijgt. Go, go, go!

Geef niet alles meteen weg

Heb je je eerste kus gekregen? Proficiat! Dan is het nu tijd om te genieten van de beloning voor al jouw harde werk. Een klein kusje, een intense tongzoen, een klein beetje aftasten… het kan allemaal. Maar pas op dat je niet meteen als je tips & tricks weggeeft, je wil tenslotte niet dat hij/zij meteen al jouw showstoppers ontdekt! Hou daarom tijdig op - en laat hem/haar wachten op meer. Zo heb jij meteen jouw tweede date in de pocket!

Nog meer tips en tricks over dating? Volg onze blog!

Wij gaan tenslotte elke week op pad om mensen te bevragen over hun gedrag betreffende seks, liefde, dating en gezondheid. Zo ontdekken we oprecht wat er leeft bij onze doelgroep en kunnen we jou de informatie en tips geven waar jij zo naar verlangt. Enneuh… wanneer je dan de theoretische kennis hebt opgedaan via onze blogs, artikels, testimonials, …, kan je erna vervolgens eenvoudig doorklikken naar de profielen en een date regelen.