Je profiel op een datingsite, hoe pak je dat aan?

Er zijn veel mensen die op zoek zijn naar een leuke date. Echter durft niet iedereen direct op een datingsite gaan. Het blijkt namelijk best lastig te zijn voor sommigen om een profiel aan te maken.

Toch is het gemakkelijker dan vaak gedacht wordt. Ben jij iemand die niet goed weet hoe je een profiel op een datingsite moet opzetten? Wij zetten een paar handige tips voor je op een rij.

Een datingprofiel maken: schrijf je eerst in

Uiteraard begint het allemaal bij het inschrijven. Voordat je een profiel aan kunt maken moet je eerst een account hebben, zoals het heet. Dat gaat altijd erg eenvoudig en is over het algemeen geheel gratis. Daar vul je jouw naam, leeftijd, woonplaats en dat soort zaken in. Vaak krijg je dan een bevestigingsmail. Daar zit een link in en zodra je die hebt geklikt, kan je direct aan de slag.

Vul je profiel helemaal in

Vaak vullen mensen hun profiel op een datingsite niet helemaal in. “Dat doe ik later wel”, is vaak de gedachte die daarachter schuil gaat. Helaas wordt het dan vergeten en zal er niet vaak naar het profiel gekeken worden. Als je alles direct invult komt je profiel ook gelijk een heel stuk echter over. En dat is hij tenslotte ook. Als er bijvoorbeeld geen foto op te vinden is, klikt je toekomstige date over het algemeen weg. En dat zou natuurlijk heel erg zonde zijn.

Je profielfoto: laat zien wie je bent

Een profielfoto is dus belangrijk. Zet nou geen foto van je huisdier op je datingsite profiel maar echt een foto van jezelf. Een goede foto waarop echt te zien is wie je bent. Je kunt het beste eerlijk zijn, dan weet de ander ook gelijk waar hij of zij aan toe is. Natuurlijk is het erg verleidelijk om iemand te lokken met een geheel andere foto.

Komt je date er dan achter dat je er toch heel anders uitziet als jullie ontmoeten, dan kan de twijfel toeslaan en kan de zo leuk geplande afspraak gedoemd zijn te mislukken.

Wees kort maar krachtig

De tekst die je in je profiel in kunt vullen waar je iets over jezelf kunt vertellen lijkt vaak een hele opgave. Maak het jezelf niet te moeilijk. Je wilt iemand uitnodigen om met jou op date te willen, nietwaar? Maak je profieltekst uitnodigend. Vertel in het kort wat voor persoon je zoekt, wat je hobby’s zijn, dat soort dingen.

Het klopt, het meeste staat ook al aangevinkt in de standaardvragen die je meestal kunt beantwoorden. Maar hoe aantrekkelijker de vrije tekstvelden zijn, des te meer aandacht je trekt.

Laat zien dat je een eigen leven hebt.

Dat kun je doen door bijvoorbeeld leuke foto’s van jezelf te plaatsen. Als je lekker uit eten gaat, foto’s van je vakantie en ga zo maar door. Een persoon die als eenzaam en saai over kan komen, terwijl je dat natuurlijk helemaal niet bent, is voor veel zoekenden naar een date niet erg aantrekkelijk. Je bent op zoek, maar niet wanhopig. Als je dat uit kunt stralen door middel van onder andere veel leuke foto’s waar je actief op bent, zet je al heel erg goede stappen.

Houd je datingsite profiel up to date.

Door je profiel steeds weer een beetje te updaten, laat je zien dat je actief aan het zoeken bent. Waar mensen nog wel eens de fout in willen gaan is dat ze een profiel maken, komen kijken of er berichten zijn en dan weer weggaan. Dan zijn ze weliswaar actief maar lijkt het niet zo te zijn. Door steeds iets leuks te plaatsen of een verandering aan te brengen zal je altijd onder de aandacht blijven.

Zorg er dus voor dat je een goed ingevulde profielpagina hebt. Zo zal de datingsite ook matches voor je kunnen vinden met dezelfde interesses. Zorg voor een goede profielfoto en voor je het weet ben jij degene die continu aan het mailen is met potentiële nieuwe relaties. Dat zou toch helemaal geweldig zijn?