Online daten: hoe vraag je haar mee uit?

Online daten. We doen het tegenwoordig meer en meer. Ook als het om communiceren en daten gaat. Die twee dingen gaan hand in hand. Want als je iemand wilt leren kennen, moet je wel met ze praten. Stel, je zit op een datingsite en hebt een vrouw leren kennen.

Je gaat haar steeds leuker vinden en wilt haar eindelijk eens mee uit vragen. Maar hoe pak je dat nou aan? Kortom: hoe vraag je een vrouw die je online hebt leren kennen nou eigenlijk mee uit?

Om te beginnen: wees niet onbeleefd


De online wereld heeft zo zijn voordelen. Echter zijn er ook nadelen. Dat geldt ook voor het daten via het internet. Omdat je elkaar niet in het echt ziet, valt er een soort grens weg. Waar het op neerkomt is dat mensen online vaak onbeschoft met elkaar omgaan. Wat ook kan is dat men veel te direct is. Er wordt dan vaak naar dingen gevraagd die veel te persoonlijk zijn. En dat hoor je niet te vragen. Helemaal niet als je nog een eerste afspraakje moet maken.
Houd het dus netjes. Stel je voor dat de vrouw in kwestie recht tegenover je zit. Als je dat al weet te doen ben je een heel eind op de goede weg. Een aantal punten die je als tip kunt meenemen:

  • Gedraag je hoffelijk, als een echte heer. Zo nu en dan een beetje flirten kan, maar houd het binnen de grenzen
  • Als de dame waarvoor je interesse toont je iets vraagt, geef dan altijd een eerlijk antwoord. Eerlijkheid duurt namelijk het langst
  • Blijf jezelf en doe je niet beter voor
  • Wees zelfverzekerd. Laat zien dat je initiatief kunt tonen en laat zien dat je een echte man bent, maar overdrijf het niet

De date voor elkaar krijgen

Dan moet je de date natuurlijk nog voor elkaar krijgen. En dat doe je het meest eenvoudigste door er eerst zo snel mogelijk achter zien te komen wat jullie beiden gemeen hebben. Dat kan je doen vanaf het moment dat je haar online hebt leren kennen. Ondertussen probeer je natuurlijk ook te achterhalen wat de dame in kwestie leuk vindt om te doen. Wat houdt haar zoal bezig ,wat voor werk doet ze, heeft ze dromen etc.
Hierdoor weet je eigenlijk al dat je haar best mee uit kunt vragen. Als er namelijk dezelfde raakvlakken zijn, dan kun je iets doen wat jullie beiden leuk vinden. Op die manier zal een date niet zo heel gauw gaan mislukken. Je zult sowieso een leuke tijd hebben omdat je iets gaat doen wat je leuk vindt!
Houdt het wel eenvoudig. Ga eerst een date van een dag doen. Niet meer dan dat. Bouw het rustig op anders komt het erg aandringend over. Tenzij ze het zelf aangeeft natuurlijk. Zorg er in ieder geval voor dat jij, op basis van wat je uit de gesprekken hebt geleerd, de eerste afspraak gaat regelen.
Het is dus eigenlijk best eenvoudig, maar je moet het maar net even weten. Leer de persoon die je leuk vindt eerst kennen. Dat is het meest voorname. Dan merk je ook vanzelf wel of er een klik is.
Wellicht bellen jullie elkaar eerst een keer. Het horen van een stem kan al veel zeggen over een persoon. Ga het in ieder geval niet forceren. Als je elkaar goed genoeg denkt te kennen, is het veel eenvoudiger om haar mee uit te vragen.